A A A K K K
людям із порушенням зору
Погребищенська лікарня
Єдина краса – це здоров’я

Флюорографія переваги цифри.

Дата: 11.07.2019 08:09
Кількість переглядів: 4034

В травні 2019 року в поліклінічному відділення КП «Погребищенська ЦРЛ» встановлено безкабінний флюорографічний апарат з цифровою обробкою зображення ФЦОЗ-12, виробництва Київського виробничого об'єднання «Медапаратура», за сприяння Погребищенської РДА та депутата Верховної Ради Демчака.

Флюорограф ФЦОЗ - це рентгенівський апарат для скринінгових рентгенографічних обстежень органів грудної клітки.

Склад рентгенівського апарата - флюорографа ФЦОЗ-12:

1. штатив для кріплення цифрового приймача рентгенівського зображення та випромінювача;

2. цифрові приймачі ИОНА-Р-4000 виробництва НВО «Телеоптик». 

3. рентгенівський випромінювач. Італійська трубка фірми IAE X42 у корпусі C40 (з фокусними плямами 0,6/1,5). Цей випромінювач має оптимальне співвідношення "ціна-якість".

4. коліматор;

5. високочастотний пристрій живлення (виробництво CPI, Канада) CMP200, 32 kW, 380V/ 3 фази;

6. робоче місце лікаря-рентгенолога;

7. робоче місце рентгенолаборанта;

8. рентгенозахисні пристрої для захисту щитовидної залози та гонад;

9. програмне забезпечення для виконання функції обробки рентгенівського зображення, архівування та передавання відповідно до протоколу DICOM-3, а також для виготовлення супроводжувальної текстової документації і
статистичного опрацювання; Можливість роботи програмного забезпечення в єдиній системі з загальнолікарняним сервером;

Переваги рентгенівського апарата - флюорографа ФЦОЗ-12.

Цифрові матричні системи дають змогу отримувати зображення великої якості за тисячні долі секунди. Отримане за їх допомогою зображення за діагностичною інформативністю відповідає повноформатній оглядовій рентгенограмі.

Цифровий рентгенографічний знімок високої якості дає можливість у багатьох випадках поставити рентгенологічний діагноз без додаткового обстеження.

Крім того, програмне забезпечення, що поставляється у складі комп'ютерної робочої станції, надає лікарю-рентгенологу багато можливостей: керування яскравістю та контрастністю зображення, вимірювання відстаней, кутів, площ, тобто допомагає лікарю виявити патологічні відхилення у пацієнта. Програма також дає змогу маніпулювати "жорсткість" вже знятої флюорограми, підкреслюючи структуру легенів або кісткової тканини.

Зручність обстеження пацієнта обумовлена безкабінною конструкцією штатива, можливість обстеження лежачих пацієнтів в положенні «сидячи». Безпека пацієнта і персоналу забезпечується стаціонарним захистом.

 

ФЛЮОРОГРАФІЯ

Цифрова флюорографія - безпечний, простий і швидкий метод обстеження органів грудної порожнини.

Показання для флюорографії

Як профілактичний дослідження флюорографію потрібно щорічно проходити всім людям з метою виключення хвороб легенів, які можуть мати прихований характер. Найчастіше таке безсимптомний перебіг характерно для ранніх стадій туберкульозу, пухлинних процесів і неспецифічних запальних процесів.

 

Показанням до позапланової флюорографії можуть бути наступні симптоми (обов’язково з направлення лікуючого лікаря!):

• тривалий кашель;

• задишка;

• втрата ваги;

• загальна слабкість.

Флюорографія часто потрібно в повсякденному житті – її можуть зажадати при працевлаштуванні, оформленні дітей у дошкільні або шкільні установи, час вступу до ВНЗ, госпіталізації, оформленні в спортивний клуб тощо. Це необхідно для того, щоб не допустити тісного контакту прихованого носія інфекції зі здоровими людьми. 

Флюорографія також застосовується для діагностики хвороб плеври, середостіння, діафрагми, великих судин грудної клітки, серця і ребер. Якщо результати флюорографії насторожують лікаря, призначається комп’ютерна томографія органів грудної клітки.

ПІДГОТОВКА ТА ПРОВЕДЕННЯ флюорографії

Перед флюорографією не потрібно ніякої підготовки – пацієнт просто приходить в клініку на призначений час. Єдина рекомендація – за кілька годин до обстеження утриматися від куріння.

Для обстеження пацієнт оголюється по пояс, після чого лікар ставить його поруч з апаратом, розміщуючи підборіддя в спеціальному поглибленні для опори і фіксації тіла в одному положенні. Після цього апарат включається і робить знімок. Рентгенівський знімок робиться на максимальному вдиху, зробивши який, пацієнта потрібно затримати дихання.

Після цього пацієнт одягається, а йому видається знімок і висновок лікаря – на цьому обстеження закінчується. Вся процедура займається всього кілька хвилин - саме стільки часу достатньо для того, щоб переконатися, що у вашій грудної порожнини немає ознак патологічних процесів.

ПЕРЕВАГИ цифрової флюорографії

У порівнянні з аналоговою флюорографією, результати якої фіксувалися на плівці невеликого розміру, у цифрової флюорографії є ??ряд переваг. Перш за все, це мінімальна променеве навантаження на організм – опромінення, одержувана навіть при аналогової флюорографії, вважається безпечним, а при цифровій воно ще менше.

Зображення, що отримується в результаті цифрової флюорографії більш якісне, ??ніж при аналогової, дозволяючи виявляти навіть незначні ознаки захворювань органів грудної порожнини. Дані, отримані в результаті цифрової флюорографії зручно зберігати, пересилати та обробляти. При необхідності отриману інформацію можна роздрукувати на плівці чи паперовому носії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора